Wij zoeken vrijwilligers voor werk in de natuur

11 juli 2024

Wij zoeken vrijwilligers voor werk in de natuur

Wij zetten ons in voor het behoud en waar mogelijk versterken van de natuur in het dorpsbos. Ook dragen wij een steentje bij in het onderhoud van de recreatievoorzieningen. Dit doen wij in nauw overleg met Staatsbosbeheer. De groep vrijwilligers kan wel wat extra paar handen gebruiken.

Werken in de natuur
Een groep van ongeveer 6 Drontenaren is elke week in het bos te vinden. Zij snoeien langs de fietspaden onder andere de bramen, ruimen vuil op en onderhouden de kleine paadjes in het bos. We hebben hiervoor de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in de aanschaf van gereedschap en materialen. Regelmatig voeren we overleg met Staatsbosbeheer, de beheerder, om de diverse activiteiten en de beheertaken met elkaar te bespreken en onderling af te stemmen. De hoofdtaak voor het onderhoud van het groen ligt bij Staatsbosbeheer. Het is altijd samen kijken wat kan en je ziet snel resultaat van je werk. De struiken en bomen groeien erg hard op de rijke kleigrond van het Wisentbos. Bij geen onderhoud groeit het bos geheel dicht. Soms zien we een ree of een bijzondere paddenstoel of insect tijdens het onderhoud. Samen genieten we van het werk in het bos.

Biodiversiteitsprojecten
Al jaren zetten we ons in om de biodiversiteit te vergroten. Kom eens kijken naar de insectenhotels die tegenover de dorpsboerderij van Triade staan. Dat is een resultaat van een scholenproject. Of kijk eens naar de recent gebouwde bijenmuur. Er is ook een voedselbos aangelegd. Het bos heeft vele verrassingen waar niet iedereen weet van heeft. Wanneer je meedoet als vrijwilliger beleef je veel meer van het bos.

Doe mee
Er zijn veel mogelijkheden om als vrijwilliger mee te doen. Je kan je ook aansluiten bij de schoonmaakbrigade of de berenklauwbrigade. Op deze website is meer te lezen over de achtergrond en de projecten.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?
Meld je dan aan voor het e-nieuws.

Wil je vrijwilliger worden?
Neem dan contact op via info@hetwisentbos.nl.

Er is ook een Facebookpagina van het Wisentbos.

Wij zoeken vrijwilligers voor werk in de natuur

Selecteer op categorie

Vertel het verder:
Waarmee kunnen we je helpen?