Onthulling nieuw monument bij Morrenboom

30 mei 2024

Stichting Participatie Wisentbos is Voedselbank voor Bijen

Stichting Participatie Wisentbos deelt vanaf 11 april een zakje bloemenzaad uit. De stichting zet zich in voor het behoud van de wilde bij. Voor de Wilde Bij is meer biodiversiteit en voedsel nodig. Dus meer bloemenzaad betekent ook meer voedsel voor de Wilde Bij.


Maatregelen voor de Wilde Bij

Al enkele jaren is Stichting Participatie Wisentbos bezig met het versterken van de biodiversiteit in het Wisentbos. Vorig jaar heeft de stichting meegedaan aan de actie voor de Wilde Bij in de Gemeente Dronten.


Stichting Participatie Wisentbos is samen met vrijwilligers bezig om een bijenmuur voor de Wilde Bij aan te leggen in het bos. Donker Groen heeft het fundament voor de muur aangelegd. De bedoeling is dat meer bijen een nestgelegenheid en voedsel in het Wisentbos vinden. Want het gaat slecht met onze insecten in Nederland. Daarom heeft de stichting zich aangemeld als voedselbank voor de bijen. Via The Pollinators zijn zakjes bloemenzaad te krijgen bij de voedselbanken in ons land.


Nationale zaaidag 22 april

The Pollinators hebben een oproep gedaan aan organisaties om zich aan te melden als voedselbank. Een voedselbank kan dan zakjes bloemzaad uitdelen in hun regio. De Nationale Zaaidag is op 22 april. Zaai het zakje met bloemenzaad uit op deze dag. Dan help je mee aan een rijkere begroeiing in onze gemeente. De planten zorgen voor meer voedsel voor insecten. De insecten zijn op hun beurt weer belangrijk voor het bestuiven van bloemen, planten en bomen.


Doe mee

Iedereen kan een zakje bloemenzaad aanvragen via de site http://voerdebijbij.nl/ voedselbanken. De voorraad is echter wel beperkt. Dus op is op. The Pollinators zetten zich sinds 2016 in voor het welzijn van bestuivers en meer biodiversiteit. Bestuivende insecten zijn cruciaal voor gezonde ecosystemen. Daarom willen The Pollinators zo veel mogelijk mensen betrekken bij het beschermen van deze kleine maar belangrijke wezens. Stichting Participatie Wisentbos steunt deze actie van harte.

Stichting Participatie Wisentbos is Voedselbank voor Bijen

Selecteer op categorie

Vertel het verder:
Waarmee kunnen we je helpen?