Renovatie loopbrug Wisentbos – Warmonderhof in zicht

01 februari 2021

Renovatie loopbrug Wisentbos – Warmonderhof in zicht

Eindelijk is er zicht op de renovatie van de loopbrug tussen het Wisentbos en de Warmonderhof. Vanwege de slechte conditie en de risico’s die dit oplevert voor passanten is de brug al geruime tijd afgesloten. Lastig punt bij het maken van plannen om de brug op te knappen en veilig te maken is het gebleken feit dat de brug geen eigenaar heeft.

De Stichting Participatie Wisentbos heeft onder het motto ‘als de brug van niemand is, dan is ie van ons allemaal’ de samenwerking opgezocht met Staatsbosbeheer, de Warmonderhof en de bedrijven Dura Vermeer en Knipscheer. Resultaat van die samenwerking is dat er nu een concreet plan is om de renovatie aan te pakken.

De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van al het rotte houtwerk, het schoonmaken en waar nodig bijverven van het stalen frame en het plaatsen van andere houten liggers en dekplanken. De te plaatsen houtdelen zijn circulair en voor bewerkt op een zodanige manier dat deze weer eenzelfde levensduur hebben als nieuw materiaal. De Stichting en de Warmonderhof zorgen voor vrijwilligers. Knipscheer en Dura Vermeer leveren de benodigde materialen. En Dura Vermeer zorgt tevens voor een voorman die toeziet en meehelpt om de klus op een professionele en veilige manier uit te voeren.

Het renovatie project is een mooi voorbeeld hoe in cocreatie en op een duurzame wijze een probleem, immers ‘de brug is van niemand’, aangepakt kan worden. De exacte datum waarop de uitvoering start is kan binnenkort bekend gemaakt worden. De Stichting Participatie Wisentbos zoekt nog vrijwilligers om mee te helpen.

Waarmee kunnen we je helpen?